7 Aylık Bebek Oyunları | Çocuklu Dünya
 
Bebek Gelişimi

7 Aylık Bebeğinizle Hangi Aktiviteleri Yapabilirsiniz?

Tarih: 9 Nisan 2020 - Perşembe
Uzman görüşü için konu öner.

7 Aylık Bebeğinizle Hangi Aktiviteleri Yapabilirsiniz?

7 Aylık Bebek Eğitici Oyunları

 

Bebeğiniz artık yedi aylık. Oturma çabaları artarken, sırt üstü yattığını kafa ve omuzunu kaldırmaya çalıştığını göreceksiniz. Oyuncakları ile daha çok ilgilendiğini, oyuncakları elden ele geçirdiğini gözlemlemiş olabilirsiniz.

 

Bütün bunlar bebeğinizin gelişiminin ne kadar hızlı olduğunu gösteriyor. Daha nerdeyse dün doğmuş olan bebeğiniz pek yakında oturmaktan emekleyeme, sonra da yürümeye geçecek. Ama şimdilik onlar biraz beklesin.

Üye olun çocuk gelişiminde size rehberlik edelim!
Doğumdan itibaren çocuğunuzun gelişimine göre günlük eğitim planı
Uzmanların hazırladığı 2.500’den fazla eğitici oyun
Uzmanlarla seminerler
Uzmanlara danışma

Yedi Aylık Bebeğinizle Etkinlik Yapmak Neden Önemlidir?

Hareketlenmeye başlayan bebeğinizi motive etmenin yolu oyun oynamaktan geçer. Sürünen, emekleyen bebeğiniz oyuncağına ulaşmaya çalışır. İlk başta bebeğinizin ulaşabileceği yere, sonra biraz uzanması gereken yere oyuncağını koymak bebeğinizi hareket etmeye teşvik eder. Bebek için bu bir oyundur. Fakat bebeğiniz fark etmeden kaslarını geliştirmiş olur. İşte bu yüzden oyun, bebeğin öğrenme yoludur. Artık yardımsız şekilde oturup oyuncaklara erişebildiğinden, oyun zamanı artık çok daha bağımsız bir hal alır.

7 Aylık Bebek Eğitici Oyun Önerileri

Bebeğinizi yastıklarla destekleyerek oturtmaya devam edin. Onunla sık sık konuşun, bebek dili kullanmayın. Ses çıkardığında durun, onu dinleyin. Her ne kadar söylediklerini anlamıyor olsanız da sanki iki kişi konuşuyormuş gibi devam edin.

Oyun Aktivite Önerisi: Sesleri Taklit Edelim

Bebeğin çıkardığı tüm sesleri taklit et. Her fırsatta onunla konuş. O bir takım sesler çıkarırken hemen konuşma, bekle, dinle, izle. O susunca ona cevap verir gibi konuş.

Bebek başta tek tek ses çıkarır, daha sonra heceler çıkarır, bu ayda çıkardığı heceleri tekrarlar. Bebeğin çıkardığı seslerden çevre tarafından onaylananlar kalır, çevre tarafından onaylanmayanlar kaybolur. Çevre tarafından onaylanan ve tekrarlanan sesler daha sonra anlamlı sözcüklere dönüşürler. Ma-ma, mama olur. Ba-ba, baba olur.. De-de, dede olur. Me-me, meme (anne göğsü veya emzik) olur, ta-ta, atta (gezmeye gitmek), ce-e, ce-e, saklambaç oyunu olur. Be-be, bebe olur. Ha-ha, haha gülme olur.

Bebeğin çıkardığı sesler dilin alt yapısını oluşturur.

Oyun Aktivite Önerisi: Oyuncak Seçelim

Bebeği besleyip, bezini değiştirdikten sonra kucağına al. Yerde serili oyun halısına doğru ilerlerken "Oyun saati geldi" de, yere oturt. "Şimdi oyuncaklarımızı hazırlayalım, bir tanesini seçelim, oyuna başlayalım" de.

Oyuncak seçmesine izin ver. Oyuncakların içinden topa uzanırsa, birlikte topu alın. "Demek önce topla oynamak istiyorsun" de. Karşısına otur. Topu ona yuvarlayarak oyunu başlat. Bebek oyuna devam etmeyebilir. Topu eline alıp inceleyebilir. "Bu senin büyük, kırmızı topun. Bu topu deden getirdi" de. Bebek toptan sıkılıp başka bir oyuncağa yönelirse "Top oyunu bitti.", ellerinle ′bitti′ yap. "Bay bay top. Biz şimdi küplerle oynayacağız" de. Topa ′bay bay′ yap, topu bebeğin görme alanından çıkar.

Bu aktivite ile bebek oyun oynamayı, oyuncak seçmeyi, oyunu başlatıp bitirmeyi, ikili faaliyet yapmayı öğrenir.

Bebeğinizle oyun oynarken kendinizde eğlenmeyi, bebeğiniz güldüğünde siz de gülmeye önem gösterin. İçten yaptığınızı bebeğiniz anlayacaktır. Bu zamanda kuracağız sağlam etkileşim ileride ki ilişkinizin temelini oluşturacaktır.

Bebeğinizin tüm yeteneklerini geliştirecek 7 aylık bebek eğitici oyunlar bulmakta zorlanıyorsanız, yanlız değilsiniz. Birçok anne baba bebek gelişimi için farklı konularda ve çeşit çeşit bebek oyunu bulmakta zorlanır. ÇocukluDünya’da Türkiye’nin önde gelen gelişim uzmanları tarafından hazırlanan 2500’den fazla çocuk oyunu sizi bekliyor. Hem bebeğinizin gelişimini ay ay takip edebilir, hem de onun tüm yeteneklerini geliştirecek, eğlenceli aktiviteler yapabilirsiniz.


İlginizi çekebilecek yazılarımız:


Üye olup, Haftalık Programımızı uyguladığınızda, 14 gün içinde çocuğunuzdaki değişimi fark edeceksiniz.
Çerez Kullanımı
Kişisel verileriniz, mevzuata uygun olarak toplanıp işlenir. Detaylı bilgi almak için Verilerin Korunmasını inceleyebilirsiniz.
X