7 Aylık Bebek Gelişimi Nasıl Olur? Özellikleri | Çocuklu Dünya
 
Bebek Gelişimi

7 Aylık Bebek Gelişim Özellikleri

Tarih: 15 Şubat 2020 - Cumartesi
Uzman görüşü için konu öner.

7 Aylık Bebek Gelişim Özellikleri

7 Aylık Bebek Gelişimi

 

Sırt üstü yatarken kafalarını ve omuzlarını kaldırıp etrafa bakmaya çalışabilir duruma gelirler.

 

7 Aylık Bebeğin Fiziksel Gelişimi

Oyuncaklara uzanıp onları kavrayabilecek ve onları bir elinden diğerine geçirebilecek kavrama gücünü geliştirmişlerdir. Vücutları yardımsız oturabilecek ve yuvarlanabilecek güce erişmiştir.

Üye olun çocuk gelişiminde size rehberlik edelim!
Doğumdan itibaren çocuğunuzun gelişimine göre günlük eğitim planı
Uzmanların hazırladığı 2.500’den fazla eğitici oyun
Uzmanlarla seminerler
Uzmanlara danışma

7 Aylık Bebek Gelişimi Hareketleri

● Karın üstü yatarken sırt üstü dönebilir, sırt üstü yatarken karın üstüne dönebilir.

● Objelere tek eliyle uzanıp alabilir.

● Bir elinden diğer eline objeleri geçirebilir.

● İlk önce kendi ellerinden destek alarak oturur, daha sonra ellerini kullanmadan oturmayı başarır.

7 Aylık Bebeğin Motor Gelişimi

7 aylık bebekler etrafta dolanmayı öğrenmeye başlarlar; Bazı bebekler etrafta dolanmak için sürünebilir, yuvarlanabilir veya emekleyebilir, bazıları da bu hareketlerin hepsini kullanır. Bu hareketleri teşvik etmek için, bebeğinizin oyuncağını bebeğin hareket edip ulaşabileceği yakın bir mesafeye koyabilirsiniz. 7 aylık bebek artık sırt üstü ve karın üstü yuvarlanabildiği için, bebeğiniz özellikle alt değiştirme masası gibi yüksek yerlerde yatarken gözünüz üstünde olmalı. 7 aylık bebek artık yardımsız şekilde oturup oyuncaklara da kendisi erişebildiğinden, oyun zamanı artık çok daha bağımsız bir hal alır. Bardağı elinde tutabilir ve o bardaktan içebilir, aynı zamanda kaşığı kendi tutarak yemek yiyebilir, objelere tek elle uzanıp objeleri bir elinden diğerine geçirebilir.

7 Aylık Bebeğin Boyu ve Kilosu Nasıl Olmalıdır?

7 aylık bebek kilosu yakında takip edilen konulardan biridir. 7 aylık kız bebek kilosu ortalama olarak 7,7 kg’dır, ortalama boy ise 67,3 cm’dir. 7 aylık erkek bebek kilosu ortalama olarak 8,4 kg’dır, ortalama boy ise 68,5 cm’dir.

7 Aylık Bebeğin Zihinsel Gelişimi

7 aylık bebek gelişimi incelenirken şunlar öne çıkar:

  • Daha önceki aylar yalnızca acıktığında veya rahatsız olduğunda ağlarken, şimdi birçok farklı neden için ağlayabilir.
  • Başka bir oyuncak istediği için, sıkıldığı için veya yabancı birinin kucağında durmak istemediği için ağlayabilir.
  • Sonuç olarak, artık bebeğinizin neyi isteyip istemediğini daha kolay anlayabileceksiniz.
  • 7 aylık bebek, kısmen şekilde saklanmış objeleri bulabilir.
  • Sizin ve eşiniz arasındaki farkı anladığı gibi yabancıları da sizden ayırabilir. 7 aylık bebek gelişim dönemde artık tüm renkleri ayırt edebilir ve uzak mesafeleri görme becerisi daha gelişmiştir.

7 Aylık Bebeğin Dil Gelişimi

7 aylık bebekler dilin anlamını çözmeye başlarlar, Örneğin, “hayır” kelimesinin hayır olduğunu anlarlar ama her bebek bu “hayır” kelimesine uymaz. Bebeğinizin adını söylediğinizde, en azından başını döndürüp size bakar. Keyifli olduğunu veya rahatsız olduğunu belirtmek için sesler çıkarır ve ünsüz harf zincirlerini mırıldanabilir (da-da-da gibi).

Bebeğinizle konuşmak, ona kitap okumak ve çıkardığı seslere cevap vermek dil gelişimini olumlu etkileyecektir. Siz onunla konuştukça o da kelimelerin anlamlarını daha iyi sökmeye başlayacaktır. Yabancı bir dil biliyorsanız, ana diliniz ile birlikte bu yabancı dili de onunla konuşabilirsiniz.

7 Aylık Bebeğin Sosyal Gelişimi

7 aylık bebekler azar azar dili çözmeye başlayıp dile tepki vermeye başladıkları gibi sözsüz iletişim becerileri de hız kazanır. Artık büyük gülümsemeler ve surat asmalar gibi değişik yüz ifadeleri yapabilirler, aynı zamanda sizin ses tonunuzdan duygularınızı anlarlar ve yüz ifadelerinizden de duygu çıkarımı yapabilirler. Birçok farklı ses çıkararak sizinle iletişim kurmaya çalışır ve kahkaha atarlar.

7 Aylık Bebeğin Psikolojik Gelişimi

7 aylik bebek bu dönemde, bebeğiniz size ve/veya başka bakım verenlere güçlü bağlılık gösterebilir. Yeni yüzlere karşı biraz korku duyabilirler, bu durum “ayrılma korkusu” ve “yabancı korkusu” olarak kendini gösterebilir, bunlar 7 aylık bebeğin gelişimi açısından normal şeylerdir.

7 Aylık Bebek - Gelişim Oyuncakları ve Oyunları

7 aylık bebek gelişimi döneminde bebek, dünyayla ilgili daha çok şey öğrenme isteğine girer; Ziller, çıngıraklar gibi objelere yakından bakıp onları sallar, küpleri birbirine çarpıştırır ve onları düşürdüğünde arar. 7 aylık bebek bir şeyleri yerden kaldırmak, bir şeyleri yakalamak ve kendine doğru sürüklemek için parmaklarını kullanmak gibi gelişmeler gösterir. Bu gelişmeleri teşvik etmek için oyuncaklarını hemen kucağına veya eline vermek yerine, oturduğu yerin biraz yakınına koyabilirsiniz. Renkli halkaların boyutlarına göre üst üste dizildiği halka oyuncağı da bebeğinizin el-göz-beyin koordinasyonunu geliştirecek özelliğe sahiptir. Müzik çalan, alfabeyi, sayıları, renkleri öğreten oyuncak piyano vs. gibi oyuncaklar da onlar için oldukça eğitici olacaktır. 7 aylık bebek, sizinle oynamayı çok sever, özellikle Ce-e oynamaya ve saklanan oyuncakları bulmaya bayılır. Sizin yaptığınız şeyleri taklit etmek, beraber komik sesler ve hayvan sesleri çıkarmak çok hoşuna gider. Beraber oynadığınız oyunlar bebeğinize sevildiğini ve güvende olduğunu hissettirir.

 

* * * * * * * * * * * *

Uzmanlarımız ÇocukluDünya Yıllık Premium üyelerinden gelen soruları cevaplıyor. Hemen üye olun, sizin sorularınızı da cevaplayalım. Sadece eposta atmanız yeterli. Üye avantajlarını burada görebilirsiniz.

7 aylık oğlum geç mi konuşuyor?

Oğlum 7 ay 22 günlük. Henüz “baba, dede” gibi kelimeleri söyleyemiyor. Ne yapmalıyım?

Eğitim Danışmanı – Pedagog Prof. Dr. Norma Razon:Merhabalar,

7 aylık bir bebekten kelime söylemesini beklemiyoruz. Gecikmiş sayılmaz ancak bazı heceleri çıkarıp, tekrarlamaya başlıyor bebek bu aylarda. “ba ba ba” veya “de de de” gibi. Bazen de hece çıkarma ve hece tekrarlama daha geç başlayabiliyor.

Eğer huzursuzluk yaşıyorsanız, çocuk doktorundan kulaklarını kontrol etmesini, işitme ve ses çıkarma becerilerini değerlendirmesini veya sizi bir kulak burun boğaz uzmanına yönlendirmesini isteyin.

Kolay gelsin


Ay ay bebek gelişim özelliklerini aşağıdaki yazılarımızla öğrenebilirsiniz:

  ● 8 Aylık Bebek Gelişim Özellikleri

  ● 9 Aylık Bebek Gelişim Özellikleri

  ● 10 Aylık Bebek Gelişim Özellikleri

  ● 11 Aylık Bebek Gelişim Özellikleri

  ● 12 Aylık Bebek Gelişim Özellikleri


Üye olup, Haftalık Programımızı uyguladığınızda, 14 gün içinde çocuğunuzdaki değişimi fark edeceksiniz.
Çerez Kullanımı
Kişisel verileriniz, mevzuata uygun olarak toplanıp işlenir. Detaylı bilgi almak için Verilerin Korunmasını inceleyebilirsiniz.
X