Grip, bronşit, copu, bronşitli , sinüzit, zatürree, tonsilit, otit, ishal gibi bakteriyel ve viral enfeksiyonlardır.
Dengeli ve sağlıklı beslenmek, yeterli sıvı tüketmek, gazlı içeceklerden kaçınmak, meyve ve sebzenin yanında haftada iki kez balık yemek, süt çocukluğu döneminde mutlaka bebeğinizi emzirmek ve bağışıklığını anne sütü ile güçlendirmek.
Sağlıklı olması için bir bebek veya çocuğun ana besinleri alması lazım. Çocuğunuzun hastalıklara karşı korunmasının tek yolu çok kuvvetli bir bağışıklık sisteminin olmasından geçer. Düzenli ve dikkat ederek beslenen çocukların bağışıklık sistemi daha kuvvetlidir. Çocuğunuzun bağışıklığını güçlendiren vitamin ve mineraller; A, C, E, B6, D, çinko, bakır, selenyum ve demirdir. Balık içiriğindeki Q-3 (omega 3) yağ asitlerinden zengindir, yapılan araştırmalarda balık ve bağışıklık sistemi arasında çok önemli bir bağlantı olduğu gözlenmiştir. Bu yüzden haftada 2 kez balık yemelerine özen gösterin. Balık sevmiyorlarsa somonlu makarna, hamsi pilavı tarzında farklı lezzetler denenebilir. Bağışıklık sisteminin artması için başta C vitamini olmak üzere çocuklarınızın düzenli A ve E vitaminleri alması gerekir. Bu yüzden gün içinde sebze ve meyve tüketmeleri şarttır. Günde 4-5 porsiyon meyve, sebze, salata olarak tüketmeleri gerekir. Meyve sevmeyen çocuklarda havuç, portakal, nar suyunu karıştırıp yemeklerle veya ara öğün olarak verebilirsiniz. Koyu yeşil yapraklı sebzelerin C vitamini daha yüksektir, meyvelerden de özellikle kayısı, kuru üzüm, yaban mersini, mandalina, kivi, nar ve portakal vermeye özen gösteriniz. Ceviz, fındık ve badem içeriğinde Q-3 ve E vitamini, çinko, demir, magnezyum içerdiği için bağışıklık sistemi için çok önemlidir. Bu yüzden ara öğün olarak ceplerine ceviz, badem ve fındık koyabilir. Zeytinyağı E vitamini içerir. E vitamini yüksek oranda antioksidan bir vitamindir ve bağışıklık sistemini arttırır. Yemeklerinizde ve salatalarınızda zeytinyağını mutlaka koyun. Çocukların bir miktar sıvı yağa mutlaka ihtiyacı olduğunu unutmayın ve sakın onlara yağsız, haşlama yemekler vermeyin, sıvı yağ ekleyin. Çocuğunuzun kan yağları ile problemi yoksa her gün 1 fındık büyüklüğünde tereyağı da verebilirsiniz.
Uyku düzenine dikkat etmek, yeterince uymak, düzenli egzersiz yapmak, elleri sık sık yıkamak ve ağıza, buruna, gözlere sürmemek, mikroplar sıcakta kolayca ürediklerinden ortamı aşırı ısıtmamak, çok kalın veya inci giysiler giymemek, çocuklara da giydirmemek. Ortama uygun katlı kıyafetler giyip, sıcaklığa göre artırıp azaltmak, çocuğunuzu sigara dumanının bulunduğu ortama sokmamak, kış hastalıkları en çok solunum yolu ile bulaştığından öpmek yerine karşınızdakine başınızla selam vermek, kapalı ve kalabalık ortamlardan mümkün olduğunca kaçınmak, evi, sınıfları ve bulunulan ortamı düzenli havalandırma, çocuğunuz okula göndermemek her zaman iyi olacaktır. Yani sözün kısası olabildiğince AVM gibi kapalı ortamlara sokmamak.
Başarılı bir şekilde güncellendi
Başarılı bir şekilde silindi
İşleminiz gerçekleştirilirken hata oluştu.