Çocuk Gelişimi İçin Tatilde Çocuğun Uyku Düzeni Nasıl Sağlanır? | Çocuklu Dünya
 
Uyku Eğitimi

Bebekler Ve Çocuklar İçin Tatilde Uyku İpuçları

Tarih: 22 Haziran 2018 - Cuma
Uzman görüşü için konu öner.

Bebekler Ve Çocuklar İçin Tatilde Uyku İpuçları

Tatilde Çocuğun Uyku Düzeni Nasıl Sağlanır?

 

Bütün bir yıl hayalini kurduğumuz tatil mevsimi geldi! Hoş geldin deniz, güneş, kum.

/br>

Bu yazıyı tatilde bebeğimin uykusu ile ilgili ne yapabilirim diye düşünenler için kaleme aldım.

Üye olun çocuk gelişiminde size rehberlik edelim!
Doğumdan itibaren çocuğunuzun gelişimine göre günlük eğitim planı
Uzmanların hazırladığı 2.500’den fazla eğitici oyun
Uzmanlarla seminerler
Uzmanlara danışma

Öncelikle şunu belirtmek isterim ki tatillerden sonra uykularda gerileme yaşanabilir. Bu çok normaldir. Burada önemli olan şudur, tatil tatilde kalır. Önemli olan eve dönüş ile birlikte eski düzeninize de dönmenizdir. İlk birkaç gün zorlu olabilse de, kararlılık ve sabırla evdeki eski düzeninize çok kısa sürede geri dönebileceğinizi unutmayın ve lütfen tatilinizin keyfini çıkarmaya çalışın. Bebeklerde uyku eğitimi yanı sıra uyku düzeni de çok önemlidir.

Bebeğinizin uyku düzenini tatilde nasıl koruyabilirsiniz?

Keyifli bir tatil geçirebilmek için, bebeğinizin uykusu ile ilgili nelere dikkat etmelisiniz?

Bu soruların yanıtları ile ilgili ipuçlarına bir göz atmaya ne dersiniz?

  • Öncelikle, tatildeki günlük programınızı “çocuksuz“ olduğunuz zamanlardaki gibi yapmaya çalışmamakta yarar var. Bebekli tatillerde, tempoyu yavaşlatmak ve aktivitelerinizi, bebeğinizin uyku ve beslenme düzeni çerçevesinde planlamak en ideal olandır.
  • Tatile çıkmadan önce, kalacağınız yerde bebekler için uygun bir yatak olup olmadığını öğrenin. Eğer yoksa, yanınıza kendi park yatağınızı almanızı tavsiye ederim. Bebeğinizi, tatile gitmeden birkaç gece önce park yatakta uyutmak, onun daha kolay uyum sağlamasına yardımcı olabilir.
  • Otelde veya başka bir evde, bebeğinizin gece uykuya geçişi zor olabilir, ya da gece normalden sık uyanabilir. Bu normaldir, bebeğinizin yeni ortama uyum sağlaması 2-3 gece sürebilir.
  • Uyku ortamını, mümkün olduğunca evdeki ortamınıza yakın hale getirmeye çalışın. Bebeğinizin uyku arkadaşını, pijamasını, çarşafını, yastığını, müziğini, kitabını sevdiği battaniyesini ve emziğini yanınıza almayı unutmayın.
  • Evinizde, uykulardan önce yaptığınız rutinleri aynen yapmaya devam edin. (Banyo, kitap, ninni, vs.)
  • Tatilde, imkanınız varsa, gündüz uykularından birini otel odasında yaptırmaya çalışın. Ben özellikle, bebeğinizin sabah uykusunu yatağında yapmasını öneririm. Güne, uykusunu iyi almış bir bebek ile başlamak daha keyifli bir tatil anlamına da gelir! Eğer bu şekilde bir imkanınız yoksa; pusette, arabada, şezlongda bebeğinizi uyutun, yeter ki uykusunu alsın.

 

 

  • Gün içerisinde, dışarıda yapılan uykular normalden daha kısa sürebilir. Böyle bir durumda, bebeğinizi gece uykusuna daha erken yatırırsanız, gün içerisindeki eksik kalan uykuyu tamamlamış olacaktır.
  • Gece uykularını yatağında yaptırmaya çalışın. İmkanınız yoksa ya da mecbur kalırsanız, bebeğinizi yatağında uyutup sonra pusetine koyabilirsiniz ya da pusetinde uyutup sonradan yatağına alabilirsiniz (eğer bebeğiniz için sorun yaratmıyorsa, tabii)
  • Tatilde süit oda tutma gibi bir şansınız yoksa ve bebeğinizle aynı odayı paylaşacaksanız, odayı perde/ sandalye gibi bir bariyer kullanarak bölmeyi deneyebilirsiniz.
  • Son olarak, eğer mümkünse balkonlu bir oda tercih ederseniz, miniğiniz uyurken, kapalı odada kalmak yerine balkonda keyif yapabilirsiniz.

Uyku Danışmanı Lesli Maya canlı yayında uyku ile aklınıza gelen tüm soruları cevapladı. Bu videoyu kaçırmayın.


Üye olup, Haftalık Programımızı uyguladığınızda, 14 gün içinde çocuğunuzdaki değişimi fark edeceksiniz.
Çerez Kullanımı
Kişisel verileriniz, mevzuata uygun olarak toplanıp işlenir. Detaylı bilgi almak için Verilerin Korunmasını inceleyebilirsiniz.
X