1 Yaş Bebek Kahvaltısı & Kahvaltı Tarifleri | Çocuklu Dünya
 
Beslenme

1 Yaş Bebeğin Kahvaltısı Nasıl Olmalı?

Tarih: 3 Ağustos 2019 - Cumartesi
Uzman görüşü için konu öner.

1 Yaş Bebeğin Kahvaltısı Nasıl Olmalı?

1 Yaş Bebek Kahvaltısı

Kahvaltıya başlangıç ve ilerleme annelerin bana en çok sorduğu konuların başında geliyor. 1 yaş kahvaltıda çok önemli bir dönem çünkü bebek artık herşeyi yiyebileceği bir döneme giriyor.

Daha önceki aylarda eğer kahvaltıda karışım veya püre şeklinde yemeye alıştıysa 1 yaşla birlikte artık bebeği besinleri tek tek yemeye yönlendirebilirsiniz. Her gün farklı bir kahvaltı tarifi deneyebilirsiniz.

1 yaş bebek beslenmesi için kahvaltıda yiyebileceği kahvaltılıklar:


1 yaşındaki bebek yumurta yer mi?

· YUMURTA: 1 yaş sonrası yumurtayı beyazıyla birlikte vermeye başlayabilirsiniz. Omlet, karıştırılarak pişirilmiş yumurta, krep gibi tarifleri artık 1 tam yumurta ile hazırlayabilirsiniz.

Üye olun çocuk gelişiminde size rehberlik edelim!
Doğumdan itibaren çocuğunuzun gelişimine göre günlük eğitim planı
Uzmanların hazırladığı 2.500’den fazla eğitici oyun
Uzmanlarla seminerler
Uzmanlara danışma

· Yumurtanın beyazı yüksek aminoasit içerdiği için hazmı daha zor olan ve alerjik kısmıdır. Bu nedenle 1 tam yumurtayı ilk zamanlar hemen yedirmemek, önce yarısını veya yediği kadarını vermek, ilk zamanlar azar azar yedirmek daha olumlu sonuç verecektir.



1 yaşındaki bebek zeytin yer mi?

· ZEYTİN: Yeşil zeytin ve siyah zeytin çekirdeği çıkarılarak verilebilir. Zeytin ülkemizde hala çok doğal olarak bulunabilen, genetiği değişmemiş doğal ve sağlıklı besinlerdendir; bebeklikten itibaren verilebilir.

1 yaşındaki bebeğe bal verilir mi?

· DOĞAL ÇİÇEK BALI: 1 yaşla birlikte bal vermeye başlayabilirsiniz. Hafif ve sade bal çeşitleri bebekler için daha uygundur. Karışım ballar bebeklere önerilmemektedir.

· PEYNİR: Peynir çeşitlerini tattırırken tadı ve kokusu hafif, tuzsuz veya tuzu alınmış peynirleri tercih edelim. Keçi peyniri, inek ve keçi sütü karışımı peynirler, lor peyniri deneyebileceğiniz peynirlerdendir. En önemlisi tuzsuz ve hafif olması.

· ŞEKERSİZ MEYVE MARMELATI : Ev yapımı, doğal ve şekersiz meyve marmelatları kahvaltılık olarak bebeğe verilebilir.

· DOĞAL PEKMEZ: Tercihen üzüm veya karadut pekmezi verilebilir. Önemli olan işlenmiş şeker içermemesi ve doğal yöntemlerler hazırlanmış olmasıdır. Tadı buruk ve acı olan pekmez çeşitleri bebekler için uygun değildir.

· TAHİN – PEKMEZ: Susam ve susam yağı içerdiği için tahin oldukça besleyicidir. Özellikle eksik kilo giden veya kilo alamayan bebekler için kahvaltıda verilebilir.

· DOĞAL EKMEK: Doğal un ile hazırlanmış ev yapımı ekmek veya ev yapımı sade grissini verilebilir. Siyez unu, karabuğday unu karışımlı doğal un çeşitleri kullanılabilir.



1 yaşındaki bebek domates yer mi?

· DOMATES SALATALIK: Tadımlık ve bebeği doyurmayacak kadar verilebilir.

· ILIK İÇECEK: Asıl amacımız besinleri yedirmek olduğu için bebeği çok fazla içecekle doldurmamak, kahvaltıyı yemesi için motive etmek daha uygun olur. Kahvaltıda bebeği şişirmeyecek kadar ve az miktarda ılık içecek verilebilir. Ihlamur, melisa, papatya gibi ılık bitki çayları az miktarda verilebilir. Normal kafeinli çay ve meyve suyu verilmemelidir.

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzm. Dr. Şirin Gençer’in “1-2 Yaş Çocuğun Beslenmesi” yazısını da okumanızı tavsiye ederiz.




Üye olup, Haftalık Programımızı uyguladığınızda, 14 gün içinde çocuğunuzdaki değişimi fark edeceksiniz.
Çerez Kullanımı
Kişisel verileriniz, mevzuata uygun olarak toplanıp işlenir. Detaylı bilgi almak için Verilerin Korunmasını inceleyebilirsiniz.
X