11 Aylık Bebekle Neler Yapılır? Bebek Oyunları | Çocuklu Dünya
 
Bebek Gelişimi

11 Aylık Bebeğinizle Hangi Aktiviteleri Yapabilirsiniz?

Tarih: 9 Nisan 2020 - Perşembe
Uzman görüşü için konu öner.

11 Aylık Bebeğinizle Hangi Aktiviteleri Yapabilirsiniz?

11 Aylık Bebek Oyunları

 

11 aylık bebeğiniz artık yürümeye çok yakındır ve her gördüğü yere tırmanmaya çalışır. Seslere daha duyarlı olan bebeğiniz adı söylendiğinde hemen dönüp bakar. Bebeklerin özellikle anne ve babalarını daha fazla taklit ettiği bu dönem, ailelerin de çocuklara oyun yoluyla bazı temel hareketleri öğretebilecekleri en uygun dönemdir.

 

11 Aylık Bebeğinizle Etkinlik Yapmak Neden Önemlidir?

1 yaşında gelmek üzere olan bebeğinizle artık eğitici oyunlar ve keyifli bebek etkinlikleri yapabileceğiniz bu dönemde el çırpmayı, el sallamayı, alkışlamayı, davula vurmayı öğretebilirsiniz. Bebeğiniz siz yaptıkça, sizi taklit edecektir. Sizin gibi yemek yiyebilmek için eline kaşık verirseniz, kaşığıyla yemeğini yemeye, sizin gibi bardağından suyunu içmeye çalışacaktır. Hatta bu dönemde ev işlerini yaparken yanınıza size yardıma hazır iyi bir yardımcınız olduğunu da unutmayın. Ne kadar fazla bebek aktiviteleri yaparsanız, o kadar bebeğinizin gelişimine olumlu katkıda bulunursunuz.

Üye olun çocuk gelişiminde size rehberlik edelim!
Doğumdan itibaren çocuğunuzun gelişimine göre günlük eğitim planı
Uzmanların hazırladığı 2.500’den fazla eğitici oyun
Uzmanlarla seminerler
Uzmanlara danışma

11 Aylık Bebek Oyun Aktivite Önerileri

Oyun Aktivite Önerisi: Sevmediğimiz Oyuncağa Alışalım

Sevdiği oyuncaktan sevmediği bir oyuncağa geç. Örneğin, topla oynadıktan sonra hareket ederken ses çıkardığı için sevmediğini fark ettiğin kaplumbağayı eline al. Hareket ve ses düğmesini açmadan kaplumbağayı yere koy, oyna, okşa, üzerine bir küp koy, düşür. Sonra kaplumbağayı kaldır, küplerle oynayın. Ertesi gün topla, küplerle oyna. Yine kaplumbağayı eline al, hareket düğmesini aç, ilerlediğini görünce "Kaplumbağa yürüyor" de. Kısa süre sonra kaldır, başka oyuncaklarla oynayın. Bir sonraki gün kaplumbağayı beraberinizde parka götürün. Orada ses düğmesini aç, müziğe uygun dans edin. Nihayet, son gün parkta hareket ve ses düğmesini açarak kaplumbağa ile oynayın. Kaplumbağanın hareket etmesi ve ses çıkarması bebeği ürkütüyorsa, oyuncağı bir süre kaldır, daha sonra devreye sok.

En sevdiği oyuncakları belirle, onlar hep odasında dursun. Diğer oyuncaklarını bazen önüne koy, bazen kaldır, fark etmesini sağla. Oyuncakları ara ara değiştirmek, bebeğin farklı oyuncaklara ilgi göstermesine, birçok oyuncağı sevmesine yardımcı olur.

Bu aktivite duygusal gelişimi destekler.

Oyun Aktivite Önerisi: Üst Üste Koyalım

Onu mama sandalyesine oturt, önüne küçük renkli küpler koy. Bunları yan yana dizebilir, üst üste koyup kule yapabilir, kuleyi devirebilir. Kule yapamadığında hepsini fırlatabilir, oynamaktan vazgeçebilir. Böyle olduğunda küplerle birlikte kule yapmayı deneyin. 1. küpü sen koy, 2. küpü kule oluşturacak şekilde ona koydur. "Bir sen bir ben" diyerek 3. küpü koy, 4.yü ona koydur.

Bu aktivite el-göz koordinasyonunu geliştirir.

Bebekler bu aydan itibaren konuşulanları daha fazla anlar ve daha fazla ses çıkarmaya başlarlar. Çocuklarınızın zihinsel gelişimini nasıl destekleyeceğinizi bilmiyorsanız üzülmeyin. Ücretsiz üye olabileceğiniz ÇocukluDünya, 2 binden fazla aktivite ile yalnız çocuğunuzun zihinsel gelişimini desteklemek için değil fiziksel, sosyal ve duygusal gelişimini de desteklemek için her an yanı başınızda.


İlginizi çekebilecek yazılarımız:


Üye olup, Haftalık Programımızı uyguladığınızda, 14 gün içinde çocuğunuzdaki değişimi fark edeceksiniz.
Çerez Kullanımı
Kişisel verileriniz, mevzuata uygun olarak toplanıp işlenir. Detaylı bilgi almak için Verilerin Korunmasını inceleyebilirsiniz.
X