11 Yaş Çocuk Oyunları | Çocuklu Dünya
 
Çocuk Gelişimi

11 Yaşındaki Çocuğunuzla Hangi Oyunları Oynayabilirsiniz?

Tarih: 30 Eylül 2021 - Perşembe
Uzman görüşü için konu öner.

11 Yaşındaki Çocuğunuzla Hangi Oyunları Oynayabilirsiniz?

11 Yaş Eğitici Oyunlar

Gelişim çok yönlüdür. Çocuğunuzun gelişimini desteklerken tek bir alana odaklanmamanız faydalı olacaktır. Bilişsel, sosyal, fiziksel ve duygusal gelişimini desteklemeyi çok yönlü bir şekilde ele almanız yararlıdır.Eğitsel oyunlar 6 sınıf veya eğitici oyunlar 6 sınıf aracılığıyla çocuğunuzun vaktinin güzel geçmesini sağlarken gelişimine de katkıda bulunabilirsiniz. Bu nedenle 6 sınıf eğitici oyunlar oynamanız oldukça önemlidir.

Çocuğunuz için bol bol eğitici oyunlar ortaokul etkinliklerinden faydalanabilirsiniz. Eğitici öğretici oyunlar aynı zamanda çocuğunuzun dil gelişimine de yardımcı olur. İngilizce eğitici oyunlar 6 sınıf araştırması yapabilirsiniz.

Eğitici oyunlar seti araştırması yapabilirsiniz. Eğitici oyunlar örnek olarak arayabilirsiniz. Eğitici oyunlar puzzle veya eğitici oyunlar renkleri öğrenme olarak incelediğinizde çocuğunuza uygun eğitici oyunlar satın al yapabilirsiniz. Eğitici oyunlar satranç veya eğitici oyunlar sayılar ile matematiksel gelişimine katkı sağlayabilirsiniz. Eğitici oyunlar sosyal bilgiler aracılığıyla derslerine yardımcı olabilirsiniz. Eğitici oyunlar şarkılar ya da eğitici oyunlar şehir bulmaca ile eğlenerek kaliteli vakit geçirebilirsiniz. Eğitici oyunlar şekiller araştırması yapabilirsiniz. Eğitici oyunlar tablet ile ekranla geçirdiği vaktin faydalı olmasını sağlayabilirsiniz. Eğitici oyunlar Türkçe ya da eğitici oyunlar Türkçe dersi ile derslerine oyunlar aracılığıyla yardımcı olabilirsiniz. Eğitici oyunlar Türkiye haritası olarak araştırabilirsiniz. Eğitici oyunlar yapboz ve eğitici oyunlar zeka çocuğunuzun gelişimine yardımcı olur. Eğitici oyunlar zeka geliştirici veya eğitici rakam oyunları ile sayı kavramlarını pekiştirebilirsiniz. Eğitici renk oyunları araştırması yapabilirsiniz. Eğitici robot oyunları ile yaratıcılığına katkı sağlayabilirsiniz. Eğitici şarkılı oyunlar ile eğlenebilirsiniz. Eğitici şekiller oyunu ve eğitici zeka oyunları inceleyebilirsiniz.

İpucunu Bul Oyunu

İhtiyacınız olanlar A4 kâğıdı ve bir kalemdir. Çocuğunuzun bulabilmesi için ufak bir hediyeyi evinizin bir köşesine saklayınız. Ardından bu hediyeyi bulabilmesi için evinizin farklı köşelerine yerleştireceğiniz ipuçlarını hazırlayınız. Hazırlayacağınız her bir ipucu kâğıdı, çocuğunuzun bir sonraki ipucunu bulmasını sağlamalıdır. Tüm ipuçlarını çözen çocuğunuz hedefe ulaşacaktır. Etkinliği daha eğitici hale getirebilmek için çocuğunuzun yaşına uygun ufak matematiksel işlemleri ipuçlarına ekleyebilir, ağaçların yosunlu kısımlarının hangi yönü gösterdiği gibi günlük hayattan hâkim olduğumuz bilgileri sorabilirsiniz. Çocuğunuzun ipucunu daha kolay çözebilmesine yardımcı olmak için 2 adet soru sorma hakkı tanıyabilirsiniz. Bu etkinlik ile çocuğunuzun fiziksel, bilişsel ve sosyal gelişimini destekleyebilirsiniz.

Üye olun çocuk gelişiminde size rehberlik edelim!
Doğumdan itibaren çocuğunuzun gelişimine göre günlük eğitim planı
Uzmanların hazırladığı 2.500’den fazla eğitici oyun
Uzmanlarla seminerler
Uzmanlara danışma

Not: Bu etkinlik bir veya birden fazla çocuğun grup haline gelmesiyle oynanabilmektedir. Etkinliğin kalabalık bir grupla ve açık alanda oynanması daha eğlenceli olacaktır.

Alışveriş Çantası Yapalım Oyunu

Not: Çocuğunuzun iğne ve iplik kullanırken kendisine ve çevresine zarar vermemesine lütfen dikkat ediniz.

İhtiyacınız olanlar iğne, iplik, siyah keçeli kalem, makas, kullanılmayan tişört, bez parçaları, düğme, kumaş boyası ve el boncuklardır. Bu etkinlik ile çocuğunuzun el becerilerini geliştirme yoluyla fiziksel gelişimine ve bilişsel ile sosyal gelişimini desteklemeye yardımcı olabilirsiniz. Öncelikle evinizden bulunan ve kullanmadığınız bez parçalarını çocuğunuzla birlikte keserek ve dikerek bir bez çanta haline getirin. Kesimi kolaylaştırabilmek için ilk olarak bezin üzerine bir çanta deseni çizip, ardından bezi kesebilirsiniz. Çocuğunuzun hazırlamış olduğu çantasını istediği gibi tasarlamasını söyleyin. Böylelikle çocuğunuz kendine birlikte alışverişe gittiğinizde kullanabileceği bir çanta hazırlamış olacaktır.

Kaşık-Havan ya da Oklava Boyama Oyunu

Not: Akrilik boya ile boyamış olduğunuz tahta ürünlerinizi lütfen elinizde yıkayınız.

Kullanacağınız malzemeler akrilik boya, tahta kaşık, havan ya da oklava, fırça, siyah kurşun kalem ve silgidir. İlk olarak çocuğunuzdan vermiş olduğunuz tahta ürüne boyamak istediği deseni kurşun kalemle çizmesini isteyiniz. Kurşun kalem kullanmanız, çocuğunuz deseni değiştirmek istediğinde silebileceği için işini kolaylaştıracaktır. Ardından çocuğunuz çizmiş olduğu deseni istediği gibi boyayabilir. Bu işlemi tahta kaşık, havan ya da oklava üzerine uygulayabilirsiniz. Böylelikle çocuğunuzun fiziksel, sosyal ve bilişsel gelişimini destekleyebilirsiniz.

Kendi Kurabiyeni Tasarla Oyunu

Malzemeler seçmiş olduğunuz kurabiye tarifinin malzemeleri, değişik şekillerde plastik kalıplar, glazür ve granül şekerdir. Bu oyun fiziksel, sosyal ve bilişsel gelişimi desteklemek içindir. Öncelikle seçmiş olduğunuz kurabiyenin malzemesini hazırlayınız. Ardından çocuğunuzun istediği şekli verebilmesi için hamuru yağlı kâğıda her tarafına eşit miktarda gelecek şekilde hamuru yayınız. Şekil verdiğiniz kurabiyeleri fırında pişiriniz. Kurabiyelerin birbirine yapışmaması için tepsiye aralarında mesafe bırakarak yerleştiriniz. Pişmiş olan kurabiyeleri çocuğunuz glazür ve granül şekerler ile dilediği gibi süsleyebilir.

Not: İsterseniz glazürü evde kendinizde hazırlayabilirsiniz.

Kuru Yapraklardan Tablo Yapımı Oyunu

İhtiyacınız olanlar renkli veya siyah-beyaz karton, yapıştırıcı, makas, toplamış olduğunuz kuru yapraklar ve çerçevedir. İlk olarak kartonunuzu çerçevenize sığacak şekilde kesiniz. Ardından çocuğunuza yaprakları istediği gibi yerleştirmesini söyleyin. Yaprakların nasıl duracağına karar verdikten sonra kartonun yaprak gelecek kısımlarına yapıştırıcı sürünüz. Yapıştırıcıyı sürdükten sonra yaprakları yavaş yavaş yerleştiriniz. Hazırlamış olduğunuz karton kuruduktan sonra çerçevenize yerleştirip duvarınıza asabilirsiniz. İsterseniz çocuğunuza, birden fazla çerçeve hazırlayarak odasının dekorasyonunu değiştirmeyi önerebilirsiniz. Fiziksel, sosyal ve bilişsel gelişimi desteklemek için olan bir oyundur.


Üye olup, Haftalık Programımızı uyguladığınızda, 14 gün içinde çocuğunuzdaki değişimi fark edeceksiniz.
Çerez Kullanımı
Kişisel verileriniz, mevzuata uygun olarak toplanıp işlenir. Detaylı bilgi almak için Verilerin Korunmasını inceleyebilirsiniz.
X