8 Aylık Bebekle Neler Yapılır? Bebek Oyunları | Çocuklu Dünya
 
Bebek Gelişimi

8 Aylık Bebeğinizle Hangi Aktiviteleri Yapabilirsiniz?

Tarih: 9 Nisan 2020 - Perşembe
Uzman görüşü için konu öner.

8 Aylık Bebeğinizle Hangi Aktiviteleri Yapabilirsiniz?

8 Aylık Bebek Oyunları

 

Bebeğiniz artık sekiz aylık. Ne de hızlı büyüyorlar. Artık oturan veya oturmayı deneyen bir bebeğiniz var. Onun tüm yeteneklerini eğitici bebek oyunları ile geliştirebileceğinizi biliyor muydunuz?

 

Hangi bebek oyun oynamayı sevmez ki? Anne-babalarından ilgi almaya bayılırlar. Çevrelerini tanımaya açtırlar.

Üye olun çocuk gelişiminde size rehberlik edelim!
Doğumdan itibaren çocuğunuzun gelişimine göre günlük eğitim planı
Uzmanların hazırladığı 2.500’den fazla eğitici oyun
Uzmanlarla seminerler
Uzmanlara danışma

Oyuncaklarla Nasıl Oynamalı?

Bebekler, farklı farklı oyuncaklarla oynamayı severler ama her ay farklı yeni oyuncak almam gerekiyor derdine düşmeyin, ÇocukluDünya’daki tüm aktiviteleri evinizdeki malzemelerle yapabilirsiniz. Evinizde bulunan oyuncakları da dönüşümlü olarak kullanın. Bir kısım oyuncağını bir haftalığına kaldırın, farklı oyuncaklarla oynasınlar. Sonra yukarıdakileri indirin, eskilerden bazılarını kaldırın. Bu hem çocuğunuzun farklı farklı oyuncaklarla gelişmesini sağlar, hem de sıkılmadan oynamasına katkıda bulunur.

8 Sekiz Aylık Bebek Oyun Aktivite Önerileri

Ellerini kullanması için ona fırsat verin. Bebeğinize sırayla 3 farklı oyuncak verin. İki oyuncağı elinden tuttuktan sonar üçüncüyü önüne koymasını isteyin.

Farklı renkli bloklarla oynatın. Kutudan geçirilen bloklarla da oynatın. Farklı renk, şekil ve boyuttaki oyuncakları doğru delikten geçirmeyi denerken, problem çözme becerileri gelişecek ve farklı nesneleri tanımayı öğrenecektir. İlk başlarda yapamıyorsa ona yardım edin. Öğrendikten sonra kendisi zevkle oynayacaktır.

Oyun Aktivite Önerisi: Kalem Nerede?

Bebeği kucağına almadan önce cebi olan bir gömlek giy. Gömleğinin cebine bir kalem koy. Kalem görünür olsun. Sonra bebeği kucağına al. Ona dokun, onu sev, onunla konuş. Ona bir şarkı söyle. Sonra kucağına oturt. Yüz yüze gel.

Cebindeki kalemi fark eder, çekerse "Kalemimi buldun, yakaladın, çekiyorsun" de. Kalemi cebinden çıkarıp, eline alır bakarsa: "Bu bir kalem. Benim kalemim. Kalemle yazı yazıyorum, resim yapıyorum" de.

Kalemini fark etmediyse bebeğin elini cebindeki kaleme getir, dokundur. "Bak, cebimde ne var?" de. Kalemi cebinden çıkar, bebeğin eline ver. "Bu benim kalemim, kalemle yazarız, resim yaparız" de. Elinle yazma, çizme taklidi yap.

Bu aktivite ile el-göz koordinasyonu, el kasları ve kelime bilgisi gelişir.

Oyun Aktivite Önerisi: Meyveyi Bulalım

Bebeği mama sandalyesine oturt. Bir dilim meyveyi mama sandalyesi tablasının üstüne koy, üstüne bir kabı ters koyarak meyve dilimini sakla. Bir başka kabı da boş olarak ters çevirerek tablaya yerleştir. Bebeğine meyvenin hangisinin altında olduğunu sor. Bebeğinin seçtiği kabı kaldır. Eğer meyve altında değilse şaşırmış gibi yap "Meyve nerede?" diye sor, diğer kabı işaret etmesini bekle, etmezse sen kaldır göster. Heyecanla "İşte meyve burada" de. Meyveyi bulduğunda afiyetle yesin.

Bu aktivite görsel hafızayı geliştirir.

Bebeklerle her gün aynı oyunları oynamanın gelişime desteği sınırlı kalır. Her gün farklı konularda çeşitli eğitici oyunlar oynayarak, bebeğinizin gelişimin destek olabilirsiniz. 8 aylık bebek eğitici oyunlar için ÇOcukluDünya doğru adres. ÇocukluDünya’ya üye olduğunuz zaman bebeğinizin gelişim seviyesini öğrenirsiniz. Bu sorulara verdiğiniz cevaplara göre ÇocukluDünya size haftalık bir aktivite programı sunar. Buradaki amaç çocuğunuzun tüm yeteneklerini geliştirmektir. Sadece yapamadığı şeylere odaklanmadan, hem yaptığı, hem yapamadıklarını harmanlayarak onu teşvik etmektir.

ÇocukluDünya’da bebeğinizin gelişimini destekleyecek 2000’den fazla aktivite ile hiç sıkılmadan eğlenebilirsiniz.


İlginizi çekebilecek yazılarımız:


Üye olup, Haftalık Programımızı uyguladığınızda, 14 gün içinde çocuğunuzdaki değişimi fark edeceksiniz.
Çerez Kullanımı
Kişisel verileriniz, mevzuata uygun olarak toplanıp işlenir. Detaylı bilgi almak için Verilerin Korunmasını inceleyebilirsiniz.
X